Kurum İçinden Yapılacak İstekler

ILL (Inter Library Loan – Kütüphaneler Arası Ödünç Verme), Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi akademisyenlerinin, Türkiye’deki diğer üniversite ve araştırma kütüphanelerinden yayın ödünç almasını sağlayan bir hizmettir.

ILL hizmeti, kütüphanemizde ANKOS Kütüphaneler Arası İş Birliği Takip Sistemi (ANKOS-KİTS) aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle ödünç alma hizmetinden yararlanılacak kütüphanenin bu sisteme kayıtlı kütüphaneler arasında yer alması gerekmektedir.

ILL hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcılarımızın, ILL İstek Formu'ndaki zorunlu alanları eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

KİTS aracılığı ile yayın ödünç almak isteyen kullanıcılarımız için ilgili kütüphanenin yönetmeliğinde yer alan ödünç verme kuralları geçerlidir. Ödünç alınan kaynağın zarar görmeden iadesi kullanıcılarımızın sorumluluğundadır. Ödünç alınacak yayınların kargo masrafları (gidiş-geliş) talepte bulunan kullanıcımız tarafından karşılanır.

Kurum Dışından Gelen İstekler

KİTS aracılığı ile kütüphane koleksiyonumuzdan yararlanmak isteyen diğer kurumlar için geçerli ödünç verme kurallarına ASBÜ Kütüphane Yönetmeliği'nde yer verilmiştir. İlgili bilgilere Ödünç Verme Kuralları sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yayınlara ait kargo masrafları talepte bulunan kurumlar tarafından karşılanır.

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için lütfen Kaynak Paylaşım Sorumlusu kütüphanecimiz ile iletişim kurunuz.

ILL  Sorumluları

Adı ve Soyadı