Ana içeriğe atla

ASBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı üç yıldır düzenli olarak öğrencileri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği “Kitap Dostu” ödüllerinin üçüncüsünü 20 Ocak 2023 Cuma günü yaptı.

Ödül törenine Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt, İnsan ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Münire Kevser Baş, Yabancı Diller Fakültesi Dekanı İsmail Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Muhammet Tan, Daire Başkanı Muharrem Yılmaz, Daire Başkanı Ayhan Köksal, ödül alacak şahıslar ve öğrenciler katıldı.

Programın hemen başında bir açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan töreni düzenleyen Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeline teşekkür etti. Arıcan, içinde yaşadığımız dönemde insan kuşatılmış bir hayat sürüyor maalesef. Huzura, dinginliğine ve tefekküre daha çok ihtiyaç hissettiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. İşte kütüphane tam da böyle zamanlarda ihtiyacımız olanı bize kitap ile veriyor. Öğrencilerimizi sadece ders çalışmak için değil, araştırma yapmak ve iç dinginliği yakalamak için de kütüphanemize bekliyoruz” dedi.

Arıcan’ın konuşmasının hemen ardından ödül takdimine geçildi ve ilk ödül biraz da sembolik bir değere sahip olarak dört yaşındaki Sare Tanınmış’a Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Kayaer tarafından verildi.

İdari personel kategorisinde 1. Selda Nergiz, 2. Zeynep Öztürk ve 3. Songül Akar Özyay’a teşekkür belgeleri ve ödülleri Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Tan tarafından verildi.

Lisans öğrencileri kategorisinde 1.Tolga Aydın, 2. Yusuf Değermenci ve 3. Fatih Samed Işık’a teşekkür belgeleri ve ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar tarafından verildi,

Yüksek lisans öğrencileri kategorisinde 1. Furkan Aydın, 2. İlayda Helvacı ve 3. Cuma Yavuz’a, teşekkür belgeleri ve ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt tarafından verildi. Kurt, ödülleri verdikten sonra kısa bir mesel anlattı: Alim bir zat, birisine demiş ki, “kendine en az bir dost bul. Eğer bulamaz isen bana gel, ben sana ödünç bir dost vereyim” demiş. Adam alimin bulacağı dost daha iyi olur diye düşünerek yanına gidip bir dost bulamadım bana yardımcı olacağınızı söylemiştiniz” deyince alim kitaplığından bir kitap alarak adama vermiş ve “kitaptan iyi dost yoktur” demiş.

Doktora öğrencileri kategorisinde ise 1. Mehmet Akif Koç, 2. Arda Akbulut ve 3. Müslüm Engin’e teşekkür belgeleri ve ödülleri Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından verildi. Dereceye girenlere hediye olarak kendi belirledikleri kitaplar verildi.

Son olarak Kütüphanede 40 kitabı bulunan Prof. Dr. Ejder Okumuş’a teşekkür belgesi Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından verildi. Okumuş’un kitapları sergilenerek programa katılanlar tarafından bilinmesi sağlandı. Okumuş’un kitapları 23 ila 27 Ocak tarihleri arasında sergide kalacak.

Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı ve ikramlar ile sohbet faslı başladı.

" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.