Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı “15 Temmuz Darbe Girişimi”nin sene-i devriyesi münasebetiyle bir kitap sergisi açtı. “15 Temmuz Kitapları Sergisi” adıyla sergilenen kitapların açılışını ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yaptı. Açılışa, Yabancı Diller Fakültesi Dekanı İsmail Çakır, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Selçuk Coşkun, Genel Sekreter Saim Durmuş ve beraberindekiler katıldı. Sergideki kitapları tek tek inceleyen Arıcan ve beraberindekiler, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” ile ilgili olarak yapılan bu etkinliğin önemi üzerine fikir beyan ettiler.

Rektör Musa Kazım Arıcan, “Kütüphanemizin gerçekleştirmiş olduğu bu sergi, gelecek bakımından çok önem arz ediyor. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi ile daha önceki darbelere sessiz kaldığı halde ilk defa bu darbeye tepki gösterip onu engelleyen milletin bu tavrının tarihe doğru olarak aktarılması çok önemlidir. Kütüphanemizin ulaşabildiği kitapları bir koleksiyon içinde toplayıp muhafaza etmesi gerçekten takdire şayandır. Çünkü gelecekte bu olup bitenler çarpıtılarak tarihin yanlış aktarılması ihtimali vardır.” Dedi. Arıcan, kütüphane yetkililerinden “15 Temmuz Darbe Girişimi” koleksiyonunun genişletilmesini istedi.

'' ''