Ana içeriğe atla

ASBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile “Genç İHH” nın ortaklaşa yürüttüğü Gazeteci-Yazar Taha Kılınç’ın “Neyi, Nasıl Yapmalı?” kitabıyla ilgili konferans-söyleşi ASBÜ Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Konferans-söyleşiye ASBÜ öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda üniversite dışından da dinleyici katıldı.

Kılınç, “Neyi, Nasıl Yapmalı?” adlı kitabını esas alarak sürdürdüğü konferans-söyleşisinde bilhassa üniversite öğrencilerinin anlam karmaşası içinde olduğu konulara dikkat çekti. Kılınç, öncelikle zaman yönetimi hakkında değerlendirmelerde bulundu, kitap okumanın ve kısa da olsa sık sık yazmanın önemini, kendi tecrübeleri üzerinden anlattı. Günümüzün en önemli iletişim ağı olan “sosyal medya”nın nasıl daha verimli kullanılabileceğine yönelik izahatlarda bulundu.

Kılınç’ın insanın yaptığı bütün işleri büyük bir dikkat ve özen ile yapmaması halinde “hayatın gevşek dokunmuş bir halıya benzeyeceği” misali akıllarda kalan bir metafor oldu.

Dinleyici sorularının cevaplandırılması ile konferans-söyleşi sona erdi ve kitapla imzalama faslına geçildi. İmza faslından sonra Dr. Öğr. Üyesi İsa Güleryüz, üniversite adına “Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü” tarafından gerçekleştirilen “Sultan II. Abdulhamid’in Jeostratejisi ve Mirası” konulu uluslararası sempozyumun bildiriler kitabını ve “Asbü-Kütüphane-Kitap” dergisini Taha Kılınç’ a hediye etti.
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.