Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko ASBÜ kütüphanesine kitap hediye etti.

Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko, “Doğu Türkistan” (Çin zulmünde 70 yıl) kitabının tanıtım programına katıldıktan sonra ASBÜ kütüphanesini gezdi. Yabancı Diller Fakültesi dekanı İsmail Çakır ve Dr. Öğretim Üyesi Higashitotso Kutluk’un girişimleri ile ASBÜ kütüphanesine Japon dili ve edebiyatına dair kitaplar hediye etme sözü verdi. Japon büyükelçiliği ellerinde mevcut kitaplardan bir miktarı hemen gönderdi. Japonya’dan getirecekleri kitaplarla bir rafı doldurarak müstakil hale getirmeyi de taahhüt etti. Japonya büyükelçiliğinin bağışlayacağı kitaplar ile ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Higashitotso Kutluk “Japonya ile Türkiye arasında sıkı bir dostluk var. Üstelik iki milletin kültürü de benzerlikler gösteriyor.” dedi.

' ' ' '