Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Kitap Tanıtım ve Tenkit Seminerleri”nin ikincisi, ASBÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş tarafından yapıldı. Oğuzhan Durmuş’un “Kitap Tenkit ve Değerlendirmesinde Yöntem” başlıklı seminerine edebiyata meraklı öğrenciler katıldı. Seminer, 09 Aralık 2021 Perşembe günü Sümerbank Binası 112 nolu derslikte gerçekleştirildi.

Konuşmasında Kitap Tenkit ve Değerlendirme yaparken hangi yöntemlerin kullanıldığı ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş, analitik okuma, not alma, bölüm ya da kitap sonunda değerlendirme ve bu kitap ne hakkında yazılmış? ana hatlarını çıkarma hususları üzerinde durdu.

Zettelkasten yöntemi hakkında bilgi veren Oğuzhan Durmuş, alanlarında isim yapmış araştırmacıların kitap tenkit ve değerlendirme yaparken hangi yöntemleri kullandığı hakkında örnekler vererek eğitimini bitirdi.

'' ''