Ana içeriğe atla

Kütüphane Daire Başkanlığımızca vefatının 7. gününde Şair Mütefekkir Sezai Karakoç’un kitaplarının yer aldığı bir sergi açtık. Sergide Karakoç’un tüm kitapları ve Hece Dergisinin “Sezai Karakoç Özel Sayısı”na yer verildi. ASBÜ Sümer binasında bulunan Kütüphane girişinde açılan sergiye kütüphaneye gelenler büyük ilgi gösterdiler. Üç gün açık tutulan sergiye ASBÜ mensuplarının yanı sıra dışarıdan da gelenler oldu.

Sergiyi ziyaret edenler arasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da vardı. Daire başkanları ile birlikte Karakoç’un kitaplarını inceleyen Arıcan, kütüphane görevlilerinden sergi ve ziyaretçiler hakkında bilgi aldı.

Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden bir grup da sergiyi ziyaret etti.  Üniversite genel sekreteri Saim Durmuş ziyaretçi gruba kısa bir konuşma yaparak üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Ardından İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş, öğrencilere hitap ederek, hem Sezai Karakoç ile ilgili bilgi verdi hem de yazmanın öneminden bahsetti. Okumuş, öğrencilere fikren ve zihnen yetişebilmeleri için her gün birkaç paragraf da olsa mutlaka düşüncelerini yazmalarını tavsiye etti.

Ziyaret sonunda Kütüphane Daire Başkanlığımız tarafından hazırlanan kitaplardan birer adet öğrencilere hediye ettik.

'' ''
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.