Saygıdeğer Akademisyen, İdari Personel ve Öğrencilerimiz;

Cambridge University Firması'nın Sosyal Bilimler alanında 26971 Adet elektronik kitabına yıllık abonelik yapılmıştır.

Kitap listesi ve erişim linkleri için TIKLAYINIZ.

Not: Elektronik kaynakları kullanırken Üniversitemiz aboneliğinin sonlandırılmaması ve ceza yememeniz açısından aşağıda bulunan kurallara uymanız önem arz etmektedir.

ELEKTRONİK KAYNAK KULLANIM KURALLARI

• Kütüphane’nin sağlamış olduğu elektronik kaynakların, verilerin, elektronik posta ya da basılı kopyalarının Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi mensubu olmayan kişilerle paylaşılması yasaktır.
  • Elektronik kaynaklardan sağlanan materyaller, herkes tarafından erişilebilen web sayfalarına ya da diğer çevrim içi ortama gönderilemez.
  • Yayınların tüm mülkiyet hakkı satıcı ya da üretici firmaya aittir. Üçüncü parti yazılımlar (Getright, Flashget, Internet Download Manager vb.) kullanarak sistematik indirme yapılamaz.
  • Uzaktan erişim ile ilgili “Kullanıcı adı ve şifre” bilgilerini bir elektronik ağ üzerine yükleyemez, dağıtamaz ve başkalarıyla paylaşamaz.
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeli ve öğrencileri, fikri mülkiyet ve telif hakları ile ilgili her türlü etkinlik ve işlemlerinde yasalara, Üniversitenin politikasında belirlenen ilkelere, genel akademik etik ve ilkelere uygun davranmakla yükümlüdür. Elektronik kaynakların kullanımından doğabilecek bütün sorumluluk söz konusu materyali kullanan kişi veya kişilere aittir. Kullanıcılar sözleşmede yer alan maddelere uygun olarak lisanslı elektronik kaynakları kullanmayı kabul ve taahhüt ederler.

Bilgilerinize sunarız.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı