Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından ikincisi gerçekleştirilen “2021 Kitap Dostu” Ödülleri sahiplerini buldu. 2021 yılında kütüphaneden en çok ödünç kitap alan kişilere Üniversite Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ında katıldığı bir tören ile ödülleri verildi. “Öğrenci”, “Personel” ve “Akademisyen” kategorilerinde dereceye giren ilk üç kişiye plaket ve ilgi alanına göre seçilmiş kitaplar hediye edildi. İdari personel kategorisinde ödüllerini Genel Sekreter Saim Durmuş, lisans öğrenci kategorisinde ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt ve Akademik personel kategorisinde ödüllerini Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan verdi. Ödül takdimi sonrası Kütüphane girişinde yapılan toplu fotoğraf çekimi ardından program sonlandırıldı.

Ödüle hak kazananlar

İdari kadro kategorisinde birincilik ödülünü Selda Nergiz, ikincilik ödülünü Zeynep Yaman, üçüncülük ödülünü Zeynep Öztürk alırken Öğrenci kategorisinde birincilik ödülü Tolga Aydın, İkincilik Ödülü Feyza Didem Bakır ve Üçüncülük Ödülü A. G'ye takdim edildi. Ödül töreninin son kategorisi olan Akademik kadro kategorisinde ise birincilik ödülü Doç. Dr. Zehra Sema Demir, İkincilik Ödülü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kılıç ve üçüncülük ödülü Prof. Dr. Sutay Yavuz’a takdim edildi.

Rektör Yardımcımız Ali Osman Kurt; ödül alan idari personel, akademisyen ve öğrencileri tebrikleriyle başladığı konuşmasında Arif Nihat Asya’nın kaleme aldığı “Kütüphaneciler Marşı”nda geçen “Bizde ayrı sayılmaz bir kitap mihraptan ki uğuldar kubbemizden oku nidası” dizesini hatırlatarak kitap okumanın önemine vurgu yaptı.

Arıcan, kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında “Kütüphane zihnini beslemek isteyen insanlar için bir liman, insanların sığınağıdır. Kitap en büyük dertleşme ortağımızdır. Kitap bir karşılaşmadır” dedi. Üniversite kütüphanelerinin bugün gelinen noktada teknolojinin gelişmesiyle, dijitalleşmenin artmasıyla birlikte oldukça zengin bir bilgi kaynağına sahip olduğundan bahsetti. Ödül alan öğrenci, idari personel ve akademisyenleri tebrikleriyle konuşmasını sonlandıran Rektör Arıcan programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "
" "

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.