Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın yayını olan “ASBÜ Kütüphane-Kitap” dergisi yine dopdolu bir içerikle okurlarıyla buluştu. Mayıs sayısı yayınlanan ASBÜ Kütüphane-Kitap’ta söyleşilerden kitap tanıtımlarına, haberlerden köşe yazılarına birçok çalışma kamuoyu ile paylaşıldı.

Akademik başarısının yanı sıra düzenli ve özgün yayınlarıyla da takdir toplayan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, “ASBÜ Kütüphane-Kitap”ın Mayıs 2022 sayısı çıktı. Kitap üzerine söyleşiler, kitap tanıtımları ve kütüphane üzerine dopdolu bir içerikle neşredilen dergide: “Yazar-Öğrenci Buluşması”, “Gazeteci-Okur Buluşması”, “2021 Kitap Dostu Ödülleri”, Dostoyevski’den Sezai Karakoç’a, Cemil Meriç’ten Rasim Özdenören’e kadar birçok yazar, mütefekkir ve filozofun edebiyat tarihine damga vurmuş kitaplarının tanıtımları yer aldı. Mizanpajı, yazım ve anlatımı ile okurlara edebiyat, felsefe, İslami ilimler alanında geniş bir ‘okuma seyahati’ sağlayan ASBÜ Kütüphane-Kitap, basılı matbu olmanın yanı sıra e-dergi olarak da binlerce okuyucuya ulaşıyor.

ASBÜ Kütüphane-Kitap’ın Mayıs sayısında neler var?

Derginin ilk sayfasında Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar’ın “Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa” kitabına ilişkin yapılmış söyleşinin haberi bulunuyor.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından ikincisi gerçekleştirilen “2021 Kitap Dostu Ödülleri” de ilk sayfada kendine yer bulmuş. Haberde 2021’de kütüphaneden en çok ödünç kitap alan kişiler için ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın katılımıyla bir ödül töreni düzenlendiği anlatılmış.

Gazeteci-Yazar Taha Kılınç’ın ASBÜ Kütüphanesi’nde çok sayıda öğrencinin katıldığı “Neyi Nasıl Yapmalı?” isimli kitabının söyleşisi de dergide yer alan haberlerden.

ASBÜ Mayıs sayısında bunların yası sıra: Dr. Higashitotsu Kutluk’un “Sezai Karakoç Öldüğünde İki Kere Üzüldüm” makalesi, ASBÜ Kütüphane-Dokümantasyon Daire Başkanı ve Dergi Editörü Osman Kayaer’in “Editörden Notlar”ı, M. Bahadır Türken ve H. İbrahim Öze’nin “Dr. Higashitotsu Kutluk’un Kaleminden Karşılaştırmalı Oğuzname”si üzerine inceleme yazısı, Sudenur Cevizci “Hikayenin Hikayesinde Bir Kadın Kahraman “Afife Hanım Sergüzeşti” yazısı, Doç. Dr. Hadiye Ünsal’ın “Tefsir Tarihi’ne Eklenecek İsim M. Said Şimşek” başlıklı incelemesini, Tolga Aydın’ın “Turan Karataş’ın Kaleminden Sezai Karakoç” adlı kitap analizini, Nazife İnci’nin “Ali Osman Kurt’un kaleminden Yahudiliğin İnşa Çağı” adlı kitap analizi, Zeynep Öztürk’ün “Ruhumdaki İsyankar: İnce Memet” makalesini, Murat Aslan’dan “İbn-i Kemmune’nin kaleminden Peygamberliğin İsbatı” konusunu, Selda Nergiz’den “Dostoyevski İle Yer Altına Girmek” başlıklı tanıtım yazısını, Betül Sena Ateş’in “Ölümün Kıyısında İnsan: Rasim Özdenören'in Çok Sesli Bir Ölüm’ü Üzerine” isimli kitap tanıtım yazısını ve daha fazlasını okuyacaksınız.

'' ''

 

“ASBÜ Kütüphane-Kitap” Mayıs 2022 sayısına ulaşmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız…

Dosyalar
Ek Boyut
Kitap Tanıtım Bülten_Mayıs.pdf (12.28 MB) 12.28 MB

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.