Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi “Mecelle Araştırmaları Öğrenci Topluluğu” ASBÜ Kütüphane girişinde "Doğu Türkistan ve İnsan Hakları İhlalleri” adlı bir fotoğraf sergisi düzenledi. Fotoğraf sergisi, 2 gün açık kaldı. Otuz fotoğrafın bulunduğu sergiye kütüphane müdavimleri ilgi gösterdiler. Sergiyi ziyaret edenler arasında ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Higashitotsu Kutluk ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Kayaer de vardı.

Çin Hükümeti’nin Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere karşı yapmış olduğu insan hakları ihlallerini konu edinen sergi, üniversiteli gençler arasında bir bilinç oluşmasını amaçlıyor. Mecelle Topluluğu sözcülüğünü yapan Muhammed Han, “Sergiye ilginin beklenen düzeyde olduğunu söyleyerek böyle bir faaliyete imza atmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi ve arzumuz odur ki Çin hükümeti Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza zulmetmekten vazgeçer ve onlarında tıpkı kendileri gibi özgürce inançlarına ve geleneklerine sahip çıkarak yaşamalarına rıza gösterir” dedi.