Ana içeriğe atla

ASBÜ Yabancı Diller Fakültesi Dr. Öğr. Gör. Higashitotsu Kutluk, kütüphaneyi ziyaret ederek yeni çıkan “Kazak Türkleri” isimli kitabını imzalayarak koleksiyona katmak üzere hediye etti.

Dr. Kutluk “Kitapta, Japon tarihçi M. Matsuhara’ın araştırmalarından hareket ederek Türkiye’de yaşayan Kazak Türklerinin göç yolları ve yıllarını anlatmaya çalıştım. Herkesçe malumdur ki Çinliler başta Uygurlar olmak üzere bütün Türk boylarına zulmede gelmişlerdir. Bu kitapta, önce Hindistan’a ardından Türkiye’ye göç etmek zorunda bırakılmış Kazak Türklerinin hikâyesi var.

Tarih boyunca Müslüman Türklerin temel prensiplerinden biri olan “muhacirlere kapıları açık tutmak” Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından da sürdürülmüştür. Zulme uğramış pek çok Türk ve Müslüman topluluğu kanatlarının altına aldığı gibi Kazak Türklerine de kapılarını açmıştır.

Kitapta Çin’den göç etmek zorunda kalan bir grup Kazak Türkünün acıları ve kültürleri geniş biçimde anlatılmaktadır. Bu sayede okuyucu hem göçün (hicretin) ne olduğuna ve ne gibi zorluklar barındırdığına dair fikirler edinecek hem de Türkiye’nin nasıl müsamahakâr (hoş görülü) ve yardımsever (ensâri) bir devlet yapısına sahip olduğunu anlayacaktır.” Dedi.

Kitap, kataloglanarak raflardaki yerine kondu. Şimdi okuyucularını bekliyor.

" "

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.