Okuyucusunu Etkileyen Kitaplar Söyleşileri

ASBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı “Okuyucusunu Etkileyen Kitaplar” ismiyle videolar yayınlıyor. Öğretim üyeleri ile yapılan söyleşiler ile öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve kitaba olan ilgiyi artırmak amaçlanıyor. Söyleşi yapılan hocaya iki soru soruluyor. İlki, gençlik yıllarında en çok etkilendiğiniz kitap hangisidir ve hayatınızın gidişatına nasıl bir tesiri olmuştur? İkincisi ise, olgunluk döneminde etkilendiğiniz kitap hangisidir ve üzerinizde nasıl bir etki bırakmıştır? Toplamda on iki hoca ile yapılan söyleşi ASBÜ kütüphane web sayfasında her hafta biri olmak üzere yayınlanmaktadır. Ayrıca kütüphane giriş holünde ekrandan gün boyu gösterilmektedir. Farklı branşlardan söyleşiye katılan hocaların etkilendiklerini söyledikleri kitaplar çeşitlilik arz etmektedir.

' '