Ana içeriğe atla

İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Mabid Ali Al-Jarhi’nin “Economic Analysis: An Islamic Perspective-I” isimli kitabının tanıtım söyleşisi düzenlendi. 4 Kasım 2021 Perşembe günü saat 16.00 da kütüphane salonumuzda gerçekleştirilen etkinlik aynı zamanda ASBÜ YouTube kanalından da canlı olarak yayınlandı.

Etkinlik ASBÜ YDF Dekanı ve ASBÜ Yayınları yayın kurulu üyesi Prof. Dr. İsmail Çakır'ın takdim konuşmalarıyla başladı. Takdim sonrası program ASBÜ İslami İlimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Tawfik Azrak oturum başkanlığında Prof. Dr. Mabid Ali Al-Jarhi'nin “ASBÜ Yayınları”nın ilk basılı kitabı olan "Economic Analysis: An Islamic Perspective-I" adlı kitabının tanıtım söyleşisiyle devam etti. Konuşmasına ASBÜ Yayınlarına teşekkürleriyle başlayan Al-Jarhi kaleme aldığı kitabının içeriğinden bahsederken metodolojisinin İslam tarihinin önemli kişilerinin kullandığı yöntemlerden oluştuğunu söyledi. Bunlara örnek olarak da İbn-i Tüfeyl ve İbn-i Rüşd'ü örnek verdi ve aynı zamanda İslam ekonomisini analitik ve iktisadi bakış açısını kullanarak yorumladığını söyledi. Etkinlik sonunda katılımcılara kitap hediye edildi.

Üniversitemiz 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan “Yayıncı Sertifikası” ile “ASBÜ Yayınları” adı altında kitap ve dergi yayıncılığına başladı. Prof. Dr. Mabid Ali Al-Jarhi’nin “Economic Analysis: An Islamic Perspective-I” kitabına ve diğer eserlerimize web sayfamızdaki yayınlarımız sekmesi kitaplar bölümünden ulaşabilirsiniz.

Programı ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

'' ''
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''
'' ''

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.