Ana içeriğe atla

Türkiye’den Bir “Millet İki Devlet” Projesine Yazı Desteği

Azerbaycan’da yürütülen 'Bir Millet İki Devlet' Projesiyle Haydar Aliyev'in mirasına Türkiye Yazarlar Birliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) de katkı sağlayacak.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Osman Kayaer ile Azerbaycan Cumhuriyeti'nin önde gelen medya kuruluşlarından biri olan "içtimaifikir.az" Başkanı Nahide Aslankızı ve Başkan Yardımcısı Mahlie Gurbanova, "Bir Millet İki Devlet" projesi kapsamında bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in imzaladığı kararnameyle, bu yıl Azerbaycan'da "Haydar Aliyev Yılı" ilan edildi. Bu çerçevede "içtimaifikir.az" Başkanı Nahide Aslankızı ve Başkan Yardımcısı Mahlie Gurbanova, "Bir Millet İki Devlet" projesi fikriyle "Haydar Aliyev Yılı"na özel bir katkı sunmayı amaçlıyorlar.

Bu proje, modern Azerbaycan Cumhuriyeti'nin "Ulu Önderi" olarak kabul edilen Haydar Aliyev'in 100. doğum yılının etkin biçimde kutlanmasını amaçlıyor.

Medya kuruluşu "içtimaifikir.az", Haydar Aliyev Yılı çerçevesinde Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini ele alan bir kitabın yayınlanmasını hedeflemektedir. Bu amaçla, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine odaklanan makalelerle kitaba katkıda bulunacaklar.

Hazırlanacak kitaba Türkiye’den katkı verecek yazarların belirlenmesi ve gelen yazıların editörlüğünün yürütülmesi Osman Kayaer tarafından gerçekleştirilecektir.

Ziyaretin sonunda Osman Kayaer, "içtimaifikir.az" başkanı Nahide Aslankızı ve başkan yardımcısı Mahlie Gurbanova “Asbü-Kütüphane KİTAP” dergisinin Temmuz 2023 sayısını ve “Türkçe Şurası” isimli kitabı hediye etti.

Kitaba görüşmelerde hazır bulunan Asbü İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran ve Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan birer yazı ile destek olacaklarını belirttiler.

Kitaba katkıda bulunmayı taahhüt eden isimlerden biri de Doktora çalışmalarını Türkiye’de yürüten uluslararası ilişkiler uzmanı Mehmet İsmailoğlu’dur. İsmailoğlunun uzmanlık alanı Türkiye, Türki Cumhuriyetler. Ukrayna ve Rusya’dır.

 

" "

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.