Değerli akademisyen ve öğrencilerimiz,

Tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlayabileceğinize dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinizde sizlere yardımcı olacak EndNote yazılımının yeni versiyonu 20, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’mız tarafından lisanslanarak kullanımınıza sunulmuştur.

Detaylı bilgi için: Ednote.docx

EndNote Nedir?

EndNote, güvenilir, abonelik gerektiren veya ücretsiz erişimi olan online akademik veritabanlarında kaynak ve kaynakça arama, manuel veri girişi yada birçok import seçenekleri ile kişisel bilgi ve kaynak veritabanınızı oluşturma, bibliyografik bilgileri (örneğin tam metin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlama, makale yazım sürecinizde hazır ve düzenlenebilir bibliyografya (dergi) stileri (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) ile atıf, şekil ve referanslarınızı oluşturmanıza yardımcı olan ve çalışmalarınızı yayınlamak için en uygun dergileri öneren özel bir veritabanı ve  bibliyografya yazılımıdır.

Bilgilerinize sunarız.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı